Снимка: БГНЕС
fallback

Изключването ми от БСП е, меко казано, незаконно, заяви пред bTV лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова.

„От вчера наблюдавам един процес, който ме тревожи. Валят заявления от цялата страна за напускане на партията. Искам да се обърна към тези хора и да им кажа - не го правете, не напускайте партията. Битките трябва да продължат, те са принципни. Разтревожих се, много е, ще стане вълна, ако не се обърна към тях. Те не приемат изключването ми", каза още Нинова.

"Една от тревогите ми е, че в БСП се настанява един дух на незачитане на устав, на правила, на закон, взимат се силови решения, фалшиви решения. Втората тревога е, че се връщат милионерите и олигархията в БСП. Казах - внимавайте да не се върне задкулисието. Върна се. Де факто аз съм председател, и те отгоре на всичко си позволяват да ми казват "ще подписваш това, което ти казваме. Е, няма да стане", категорична бе Нинова.

"Няма Гошо, Пешо, Тошо, аз съм лидер на БСП, това е записано в актуалното състояние на партията", заяви Нинова. И припомни, че "важното за предстоящите избори, а и за ситуацията е, кой в съда е вписан. В актуалното състояние пише "Корнелия Нинова". Изключването ми е, как да го кажа, незаконно. Първо, нямаше необходимите гласове. Гласуваха не повече от 70 души, а трябваше 95, така че това решение е взето напълно в разрез с правилата", каза още лидерът на БСП в оставка.

Тя попита и сегашните и.д. лидери на партията защо се бавят и не свикват конгрес на партията, който да я освободи от заеманата длъжност. "Нещо страх виждам да го свикат", коментира Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

от бузлуджа

преди 2 седмици

тая неспира да е смешна :) подаде оставка , приеха я , а още заявява че е лидер на партията

37

ПроСоТо

преди 2 седмици

само при каминягите и мафиотите може да има такъв парадокс:..-След като години наред викат "ура" на тартора си,накрая да го "изключат",или отстрелят...Припомнете си СЪЩАТА ситуация с Тато !

36

Анонимен

преди 2 седмици

Изгониха К.урнелия от БКП :)))

fallback