Снимка: БГНЕС
fallback

"Имаме си работа с обикновени реваншисти и хора, които са комплексирани”, заяви пред БНР Иван Ченчев след като Националният съвет на БСП изключи от партията досегашния лидер Корнелия Нинова, Георги Свиленски и Крум Дончев. Ченчев допълни, че при гласуването на е имало нарушения.

"БСП ще преодолее клетници като Зафиров, Гуцанов и Вигенин", коментира Ченчев. Той нарече групата срещу Нинова "шайка". По думите му, БСП ще надживее всички, защото "не е Вигенин, Гуцанов и Зафиров".

"Най-големият страх на тези хора е за постовете и позициите, тъй като идват анонимни в партията. Те са създадени от партията, но и от Нинова. В нейната сянка те се чувстват комплексирани."

Запитан за регистрацията на БСП за парламентарните избори, Иван Ченчев предупреди, че няма решение за създаване на новата лява коалиция, няма и стартирана подписка за регистриране на тази коалиция.

Ченчев припомни, че Корнелия Нинова е била тази, която шумно е прокламирала лявото обединение. Според него единственото разширение сега е с "вечните службогонци като Татяна Дончева и Мая Манолова". Той е категоричен, че няма да има две регистрирани листи на БСП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback