Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Остава засиленото полицейското присъствие в района на сараите на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в „Бояна”. Периметърът е разширен и привържениците на Доган вече нямат достъп до входа.

Представители на ДПС вече се събират в района, но единствено Тимур Халилов беше допуснат да се приближи към сградата, съобщава Нова тв.

Заявките за днешния ден са подобни на тези от петък.

И в Росенец се събират привърженици на почетния председател на ДПС. Те казват, че са там, за да окажат мълчалива подкрепа на Доган.

До месец прокуратурата трябва да извърши проверка по казуса с имотите, свързани с почетния председател на ДПС в столичния квартал "Бояна" и в парка "Росенец". Това става след като бившият транспортен министър Данаил Папазов заяви, че е собственик на двата имота и поиска Ахмед Доган да ги напусне.

Привърженици на почетния председател на Движението изкараха нощта пред сградите в "Бояна", преди това имаше и пререкания с полицията.

На почетния председател на ДПС вече е осигурена охрана от НСО и МВР, съобщиха снощи от вътрешното министерство. От ведомството допълват, че са извършили проверка по сигнал, изпратен на 28 август от Държавна агенция 'Национална сигурност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase