Снимка: БГНЕС
fallback

От 2 септември Централната избирателна комисия (ЦИК) започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Това каза по време на брифинг в ЦИК заместник-председателят и говорител на Комисията Росица Матева.

Oще по темата
Според приетата хронограма до 11 септември ЦИК следва да регистрира партиите и коалициите за участие в изборите. Утвърдили сме указателни табели, знаци и печати, определили сме реда, по който ще се провеждат консултациите със съставите на районните избирателни комисии и областните управители, добави тя.

Митева каза още, че ЦИК има срок до 6 септември за назначаване на съставите на РИК.

Отново сме в активен изборен период. И за тези избори, които са шестите предсрочни, но седмите парламентарни избори от 2021 г. досега, съгласно Изборния кодекс организацията на изборите законодателят е възложил на избирателните комисии, органите на изпълнителната власт и другите институции, съобразно правомощията им.  Вярвам, че всички институции, всички органи на изпълнителната власт, ще изпълняват отговорно своите функции, заяви Камелия Нейкова, председател на ЦИК.

Председателят на ЦИК каза още, че предстои Министерският съвет да приеме план-сметката за изборите, вероятно ще бъде определен и министър, който ще отговаря за вота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 2 седмици

ЦИК е на ГЕРБ. Както и полицията. Чакайте честни избори.

4

Анонимен

преди 2 седмици

Какви избори ще прави Доган, той няма дом вече ще прави избори.Бездомик в политиката.Къде го има това.

3

Анонимен

преди 2 седмици

Преди Герб пращаха някаккви техни младежи с промити мозъци да спят вечерта пред ЦИК, за да може сутринта да се регистрират първи. Сега предполагам, че Шиши ще е този, който ще праща свои хора да спят там вечерта. Голяма борба ще падне за марката ДПС и той ще гледа да подаде своята листа първи...

fallback