Снимка: БГНЕС

"Беше крайно време това да се случи" - изключването на Делян Пеевски, както и Халил Летифов, Искра Михайлова-Копарова, Йордан Цонев, Хамид Хамид, Станислав Анастасов, Радослав Ревански, Ертен Анисова.

Още по темата

Това казва почетният председател на ДПС Ахмед Доган по време на заседанието на Централното оперативно бюро. Изказването му с видео бе разпространено от "ДПС Доган Пресцентър". "Убеден съм, че освободените вече, изключените, не са чели член Шести. Член Шести е негативната страна на нашата история, негативният ни опит. Той е изстрадан опит, за това си има заложена философия, дори в някои отношения много толерантна - има временно изключване, евентуално да се даде възможност да се коригира, но има и по-строга част, която е безкомпромисна", казва Доган и пояснява: Ние се придържаме към по-строгата част, защото вече твърде много се прекали от момчето, там няма връщане назад, но и за нас няма връщане."

Според него "това решение се очаквало от цяла България". "Дори вече чувам такива приказки - въпросът не е да спасите ДПС, а въпросът е да спасите България, това се говори реално", казва още почетният председател на ДПС и подчертава: Само Централният съвет е гилотината в такива случаи, така да се каже."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase