Снимка: БГНЕС

Не съм задълбочен юрист, нито пък ме интересува уставът на тази политическа формация, за да разглеждам в детайли казуса, но всички са изненадани от това, което се случва в ДПС. Това заяви за БНТ Станислав Балабанов от "Има такъв народ".

Още по темата

"Най-вероятно през годините уставът на тази партия бил такъв, че почетният председател може да има по-голяма тежест във взимането на решение. Разбира се, много ясен е конфликтът в самото ДПС. Оттук нататък дали ще е въпрос на съдебна битка, дали ще е ДПС 1, 2, с число, без число, кой е председател, това е техен проблем".

"Този човек или фигурата на този кандидат трябва да представлява на първо място България, а не тяснопартийните интереси на някой политически лидер. Какъвто, между другото, е случаят в ГЕРБ с Екатерина Захариева. Доктор Петрова е бакалавър от Бристол, магистър от Кеймбридж, доктор по биологични науки. Работила е в ООН, е в Световната банка, има доста богата визитка в Европа, беше заместник-министър на външните работи в кабинета "Петков". Между другото, тя отстоя до последно българския национален интерес по отношение на Северна Македония, докато госпожа Захариева удобно натисна бутона в парламента заедно с ГЕРБ за свалянето на ветото", заяви Балабанов относно номинацията за еврокомисар.

"В 51-ия парламент ще се работи за ново мнозинство, което да ремонтира поправките в Конституцията. Това е едно от най-лицемерните отвратителни неща, които свършиха ПП в предишната отвратителна сглобка. Христо Иванов сутрин като се погледне в огледалото, ще види как Бойко Борисов и Делян Пеевски му махат усмихнато и му благодарят за наивността, с която промениха Конституцията, за да им връчи властта в момента", добави още Балабанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase