fallback

Централното оперативно бюро на ДПС изключи Делян Пеевски и още седем негови сподвижници, а той нарече събранието на Централното оперативно бюро "сбирка на отцепници".

"Големият проблем е в тихия разпад на политическата конструкция на ДПС през последните години, откакто Ахмед Доган напусна оперативното ръководство. Г-н Борисов, а и хората около него, си дават ясна сметка защо ДПС стигна до този край. Това, което се случва в ДПС, е и барометър за това какво се случва в българския политически организъм като цяло", заяви политическият анализатор проф. Захари Захариев в предаването "Денят ON AIR".

Според бившия зам.-външен министър Милен Керемедчиев с изваждането на Делян Пеевски ДПС ще намали своето влияние.

Oще по темата
"В политиката, която провеждаше, г-н Пеевски си позволи редом с турския етнически фактор да вкара и ромския фактор като съществен елемент за подкрепа на тази партия.  Моделът "Доган" изигра своята положителна роля. Не позволи да се стигне до това спекулиране", заяви проф. Захариев.

Двамата анализатори споделиха и очакванията си от новия служебен кабинет, който днес положи клетва.

"Видимо е, че новите предложения за служебни министри са по-скоро политически подкрепени, отколкото изцяло независими. Радев трябваше да приеме една кандидатура, но я прие със стискане на зъби", отбеляза Керемедчиев пред Bulgaria ON AIR.

Според проф. Захариев новият министър на вътрешните работи, каквито и симпатии да има с определена политическа структура, ще се пази като "дявол от тамян" и от собствената си сянка, за да запази поста си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 2 седмици

Седнали двама разбирачи,да обясняват,за намаляването на влиянието на Пеевски,та той от февруари месец си играе на политик,и какво влияние може да има индивид,като него,в 35годишна партия,как никой не усети хода на ДОГАН,като го направи съпредседател,а сега е никой.

13

Анонимен

преди 2 седмици

Без Пеевски ще спре опростачването на ДПС.

12

Анонимен

преди 3 седмици

Ще намалее в определена степен, но с Пеевски въобще няма да има ДПС. За Шишко турците няма да гласуват, а само *** които може да напазарува.

fallback