Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Общ преглед

"Много често ме питаха чий министър съм. Бях ваш министър, колеги. Бях министър на всички българи. Бях там, където имаха нужда от мен. Благодаря за безусловната подкрепа, която получих в стремежа да не позволя политическа употреба на ведомството".

Това заяви Калин Стоянов, който днес предава властта на новия вътрешен министър Атанас Илков.

"Имах силата да се изправя срещу схеми и зависимости. За да отстоя достойнствохто на институцията и на колегите си. Не допуснах ала-бала на изборите и това, колеги, не се прощава. Да, не бях послушан, но не съм и обещавал. Поставих едно единствено условие, а именно, да подбера екипа от хора, с който да работя. Осигурявах комфорт на всички, работещи в системата на МВР, но не и на политическите търговци, които се упражняваха по темата МВР и в частност Калин Стоянов", заяви той.

"Направих правилния избор, въпреки цената, която със семейството ми платихме през изминалите месеци, в които не секваха опитите името ми да бъде окаляно до степен на абсурдност", каза още Стоянов и потвърди позицията си, че МВР "не трябва да става заложник на болни амбиции".

"След като бях атакуван заради това мое убеждение, знам, че моралната победа е за мен, и се надявам, че времето ще го докаже", заяви Стоянов и допълни, че към останалите изпитва "съжаление, но не и съчувствие".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар