Снимка: БГНЕС
fallback

Който и да е вътрешен министър, трябва да му се даде някакво време, за да видим дали той ще докаже или ще покаже поне с първите си стъпки, че ще има борба с купения вот. Ние сме готови да му дадем такова време на този министър, за да видим дали тези правилни стъпки ще бъдат направени. Това заяви пред БНР Ивайло Мирчев от "Да, България".

Oще по темата

"Калин Стоянов, който категорично обслужваше Пеевски, не направи нищо подобно. Не само това, но в определена степен полицията съдействаше на купувачите на гласове. Ние сме пускали десетки сигнали с конкретни примери - никакъв ефект от това. Включително имаше случаи, в които в полицейски патрулки са се пренасяли пари, с които се купуват гласове - има свидетели за това", добави още той.   

"Във всяко село местният полицай знае много добре кои са купувачите на гласове. Възможно е да се противодейства, но е въпрос на воля на министъра, а не на качеството на работа на полицаите, защото те много добре си знаят какво трябва да направят. Министърът трябва да каже "Трябва да противодействаме на купения вот". Когато министърът не го каже, а каже обратното тихичко "Пазим ги тези", това не се случва. ГЕРБ 2 пъти загуби изборите, и двата пъти е при вътрешен министър Бойко Рашков", коментира Мирчев.

За предстоящите 7-и поред избори в рамките на малко повече от 3 години, депутатът от ПП-ДБ изтъкна, че това е абсолютен световен рекорд.

"Никоя друга страна, включително африканските, не са минали през това. Става така, защото има един много основен фактор в българската политика в момента - Делян Пеевски. Пеевски контролира службите, съдебната система, прокуратурата, в момента в голяма степен служебното правителство. Каквото си пожелае Пеевски, то се случва. Пеевски има много силно влияние в ГЕРБ. В кабинета на Борисов редовно е Пеевски и се привикват депутати, с които се водят някакви разговори и се стига до определени решения. Каква е работата на Пеевски да бъде постоянно с Борисов? Нали нямат нищо общо? Трябва да сменим правилата на играта", допълни Мирчев.

По думите му, институциите в страната са пленени от няколко души в една върхушка, които правят каквото си искат в тази държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

ALF

преди 3 седмици

Простете, но този ми прилича на таралежчето от анимационния филм ,,Къртичето"! Хахаха ...!

27

Ангелина

преди 3 седмици

Никой не може да "плени" в казания смисъл някой ,ако те не искат да бъдат "пленени". Виновни за това са не Пеевски ,Борисов и компания ,а тези ,които си продават душата на дявола ,техни себеподобни от институциите. Никой не може да оказва влияние на институциите ,ако в тях работеха морални хора ,а не поръчкови изпълнители ,които са готови на абсолютно всичко заради жалкото си съществуване ,дори да убиват и са част държавните престъпници в симбиоза с крими контингента- политико- икономически .

26

Реалист

преди 3 седмици

А ве, глиган грозен, колко да са купените гласове? Няколко десетки хиляди, не повече, при това всички купуват. Значи това по никакъв начин няма да повлияе съществено на резултатите от изборите.

fallback