Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

"Не може да ме зарадва днешия ден. Това означава провал на политическата класа". Това заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след клетвата на втория служебен кабинет на Димитър Главчев.

"В този ред на мисли поздравявам премиера и президента за споделената отговорност за това правителство. Тези министри най-вероятно са дадени от президента", каза Борисов и уточни, че част от селекцията от министри на Главчев е дадена от Радев. "Аз не съм като ПП-ДБ, каквото се приеме, да казвам, че е лошо. В момента тези двама държавници бяха над ситуацията и излъчиха кабинет."

Oще по темата
"Преди седмица нямахме кабинет и президентът се намеси, за да направи така, че подписвайки указа, да имаме честни избори. С това пое отговорността. Това е една стъпка напред политическите партии да започнат да мислят как да споделят отговорността", допълни още той.

Лидерът на ГЕРБ определи промените в Конституцията като "опит и за трите партии в сглобката":

"В случая днешната Конституция е направена за високоинтелигентни, сериозни и системни политически партии, ако има такива, няма да има проблем с Конституцията, приета в момента Защото тези, които писаха и приехме Конституцията трябва да сме на висотата си да защитаваме това, което сме приели, трябваше да бъдем на висотата и домовата книга да бъде по-голяма"

Той обаче не съжалява за участието си в сглобката, тъй като това са били добри времена за България.

Борисов заяви, че след вчерашното посещение на Костадин Костадинов в Москва, това изключва всякакъв вариант за работа с "Възраждане". "Когато говорим за коалиции, те се изключиха от тази възможност", добави той.

"Нашите партньори са в другата посока. Затова все по-малък става домовия списък за възможности след изборите."

Той призова ПП-ДБ, ДПС, ИТН да "си мерят всички приказки", ако не искат държавата отново да отиде на избори.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

94

Шанел

преди 2 седмици

Боже кой дава акъл този дето ръсеше наляво и надясно думата ,,*** ,,

93

С И С

преди 2 седмици

Евала Бойко!Само ти и Пеевски имате топки да го начукате на пилотчето и ПП (Палавите П....и)

92

Анонимен

преди 3 седмици

....и да се разберем- няма врагове....лошият Борисов и моделът ГЕРБ е само в главите на Прокремълската олигархия- защото с ГЕРБ и Борисов работещите имат права защитени законово- а отидем ли в ГУЛАГ БРИКС И ЕВРАЗИЯ- ние работещите се превръщаме в роби а олигарсите още по богати- виж Рашкостан, комунистически Китай- най мощната световна икономика- заплатите като в Русия, средната пенсия 43лв които се вземат от всеки 9 китаец а 30 000 000 китайци чакат светлото бъдеще в пещери и дупки...

fallback