Снимка: БГНЕС

Големият въпрос е, каква политика ще изпълнява това правителство и лакмусът ще е отношението към Пеевски. Нека дадем доверие на Главчев и да видим дали ще се различи във втория кабинет Главчев. Това каза за БНР Илхан Кючюк от ДПС, председател на правната комисия в ЕП.

"Ако вътрешният министър прави това, което прави предишният, говорим за тенденциозност и политическа намеса, и за управление на хора, които имат своите зависимости. Нека дадем необходимото време на това правителство да видим на какво е способно. Призовахме го да прояви демократичен стандарт към всички политически сили", каза Кючюк.

По думите му, България не участва в изграждането на европейската политика. И добави, че Румъния започва от 2025 г. свободно да пътуват до САЩ, без визи.

"Бяхме заедно в една лодка, но ни напускат и вече са в тази на богатите държави. Решението е от тази седмица да пътуват безвизово", каза още той.

Според него, липсата на български комисар ни поставя в слаба позиция.

"Това означава да вземем това, което ни се подаде, ние излизаме от преговорния процес без да сме влизали в него. Има един голям проблем в българската политика, кой взема решение. На мен не ми е ясен механизмът. Защото се наслушахме на хора с големи обещание и се използват хора с недоказана експертиза. Ще има ли комисия в НС или Комисията по европейските въпроси ще разглежда номинациите", каза още Кючюк.

"Аз съм в комуникация с хората и се вижда еднопосочното послание от тях,  а то е "ДПС без Певески"  и означава "България без Пеевски" и зависимостите, които представлява той", коментира Кючюк.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase