Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Палестинското ислямистко движение „Хамас“, което воюва с Израел в ивицата Газа, приветства мащабното нападение срещу израелски позиции от страна на ливанската групировка „Хизбула“ по-рано днес, като го определи като „силен отговор“ и „шамар“ за израелското правителство, предаде АФП.

„Подчертаваме, че този силен и целенасочен отговор в сърцето на ционисткото образувание е шамар за израелското правителство“, се казва в изявление на Хамас.

От своя страна Израел съобщи, че е осуетил „голяма част“ от нападението на „Хизбула“, като е нанесъл множество удари в Ливан.

От своя страна израелският премиер Бенямин Нетаняху предупреди днес, че Израел "не е казал последната си дума" с ударите, които нанесе рано тази сутрин в Южен Ливан, за да предотврати мащабна атака от страна на шиитското движение "Хизбула", предаде Франс прес.

"Преди три седмици елиминирахме неговия главнокомандващ (на движението "Хизбула"), а днес осуетихме плана му за нападение", подчерта Нетаняху, цитиран от канцеларията си, в началото на правителствено съвещание след атаката, извършена от "Хизбула" в отговор на убийството на един от висшите му военни лидери Фуад Шукр при израелски удар в южните покрайнини на Бейрут на 30 юли.

Министър-председателят заяви, че Израел е предприел превантивни действия срещу подкрепяната от Иран групировка "Хизбула" и че израелската противовъздушна отбрана е прехванала всички дронове, изпратени срещу стратегическа мишена в централната част на страната, посочва Ройтерс.

Лидерите на "Хизбула" и Иран трябва да знаят, че отговорът ни е "още една стъпка към промяна на ситуацията в северната част на страната и безопасното връщане на нашите граждани по домовете им" и че "това не е краят на тази история", предупреди Нетаняху./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 3 седмици

очевидно конфликта се развива по сценарий -арабите извършиха демонстративни жестокости, Израел нямаше как да не отговори, на еврейскиат отговор с безброй жертви, арабите нямаше как да не отговорят, на новите кървави потоци Израел нямаше как да не отговори .... и т.н Процеса е започнал около 1948 г без изгледи да спре скоро.

34

Коки

преди 3 седмици

Някой от червените умници направил ли си е труда да прочете че европа и сащ са наливали над милиард помощи за Палестина да се развива а те копали канали.А русия май само с оръжие ги е снабдявали.Е от 2007г там на власт е правителство на хамас и така се развива с копане на канали.И защо мюсюлманите като ги приемат в европа да ги хрантути правят атентати.Действително оста на злото трябва да се затрие иначе ни чакат мрачни времена от които даже русофилите ще пищят

33

Мисис Фък дъ ЕУ

преди 3 седмици

До аноним Тва мяза малко на Зеленкото "Помооощ, побеждаваме! :)

fallback