Снимка: БГНЕС

Разследването на катастрофата от 16 май, с участието на колата на НСО, в която се возеше съпредседателят на ПП Кирил Петков, все още не е приключило.

Това е съобщил за в. "Сега" зам.-шефът на военната прокуратура в Сливен Георги Василев. Делото се води от военната прокуратурата заради НСО. Инцидентът стана на входа на Аксаково в посока Варна. Автомобил на Националната служба за охрана се удари в друга кола. При катастрофата загина шофьорът на другия автомобил, а съпругата му бе тежко ранена. Шофьорът на НСО пострада леко.

Прокурор Василев обясни, че експертите нямат срок, в който да изготвят заключението си, така че не е ясно кога ще е готово то. Всеизвестно е, че в съдебната система има огромен проблем с експертизите заради липса на експерти, което затлачва голям брой дела.

През май се разбра, че прокуратурата ще наеме и геодезисти, за да направят геодезична снимка и експертиза, които да помогнат в разследването на причините за жестоката катастрофа. Не е ясно обаче дали е успяла и ако да - готова ли е тази експертиза, пише още изданието.

Непосредствено след катастрофата шефът на Военно-окръжната прокуратура в Сливен Христо Тинев допусна съпричиняване на катастрофата от страна на водача от НСО. "В хода на разследването ще се установи как се е движел автомобилът на НСО, който участва в катастрофата край Аксаково. Възможно е да има съпричиняване на инцидента от двамата водачи", смята Тинев.

Като се позова на дългогодишния си опит, той предположи, че е възможно служебният автомобил да се е движел с по-висока от допустимата скорост. Позволената скорост в злополучния участък е 60 км/ч. "Става въпрос за неправилна маневра, отнето предимство", обясни пак по това време директорът на Окръжната дирекция на МВР във Варна Андрей Ангелов пред медиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase