Снимка: БГНЕС

Важно е какво ще се случи след изборите. Искам да търсим споделена отговорност с другите политически партии. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на среща с кмета на Велико Търново Даниел Панов заради кризата с водата в региона. Разговорите се провеждат в офиса на ГЕРБ в Свищов. Присъстват още депутатът Николай Нанков и кметът на града Генчо Генчев.

Кметът на Свищов Генчо Генев заяви, че когато е имало проблеми, ние ,кметовете, търсихме държавата за помощ" и добави, че сега няма чуваемост.

"Стигнахме дотук заради безхаберието и временните правителства. Когато имаше редовно правителство с ясни цели, решавахте проблеми, имаше ясна визия по отношение на управлението на водния ресурс. Сега 3 години няма никакво отношение към ВиК сектора", каза още Генчев.

Борисов показа карта на България и начерта т.нар. система "Дунав", която снабдява с вода Свищов, но се предвижда да стигне до Шумен и до други населени места.

"Второто за споделената отговорност е за земеделието. Оставихме проект за половин милиард за напоителни системи. Трябва да ги оправим. Третото е лотът „Русе-Търново“. Както и връзката на Търново с „Хемус“. Като направим „Хемус“, имаме „Тракия“, тогава ще започнем „Черно море“. Представи си, че ти си министър. Три месеца. Никой не те знае. Единият месец се запознаваш с хората. Вторият месец започва да сменя, защото някой не му харесва, а сега седят масово и се чудят кой ще е министър. Сега в МВР какво си мислят - сутринта взимат кафетата, сядат и почват да мисля кой ще е министър. Ако до днес много са уважавали Калин, сега се чудят кой ще трябва да уважават. Но и той ще е за няколко месеца", коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов предупреди, че близо милион българи може да останат без вода.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase