Снимка: БГНЕС
fallback

Не сме коментирали подробности. Тече си нормалната процедура. Това отговори Димитър Главчев на въпрос дали е готов да смени вътрешния министър Калин Стоянов.

Служебният премиер беше на среща с държавния глава, след като Румен Радев отказа да подпише указ за съставянето на правителство от Горица Грънчарова-Кожарева именно заради Калин Стоянов.

Главчев, който първоначално беше отказал отново да е служебен премиер, все пак потвърди, че има готовност да остане на поста, за да не изпадне България в криза.

"Имам готовност да съм кандидат за следващ служебен премиер. Няма пречки", заяви той.

"Общи работи сме коментирали. Основното, което е, че ако се спре на такъв вариант аз да бъда кандидатът за следващ служебен премиер, имам такава готовност и нямам никакви пречки за това", каза Главчев.

Днес президентът Радев ще проведе още срещи с потенциални кандидати за служебен премиер по конституция. Процедурата по избор на служебен премиер продължава, след като Радев отказа да подпише указ за съставяне на служебен кабинет начело с Горица Кожарева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Анонимен

преди 3 седмици

Тоз не ставал едно време за нищо, направили го шеф на Сметната палата, но и това с корупция! Какъв премиер, какви 5 лв?

71

Алекс

преди 3 седмици

Пак ще е Главчев или по-точно ББ."Благодарим" ви,Шарлатани,за съсипаната Конституция.

70

Един Българин

преди 3 седмици

Прави впечатление, че Борисов нареди на Главчев и Радев да намерят решение и някак "случайно" ще се окаже, че именно Главчев ще е новият министър-председател....

fallback