Снимка: БГНЕС
fallback

Организиран хаос. Това наблюдаваме в българската политика. Това каза за БНР Васил Тончев от социологическата агенция "Сова Харис".

Партиите са на две крайно противоположни становища. Виждаме двата лагера, на които са се разделили. Нещата ще отидат в парламента и парламентът ще реши може ли да се направи нещо смислено. Много интересна и ключова ще е ролята на ГЕРБ или това, което ще реши Бойко Борисов. Решението на ГЕРБ може да определи как ще действа парламентът, за да се тръгне към изход от политическата криза, каза още социологът.

По думите му, изход има и този изход трябва да го намери парламентът и добави, че трябва да се направи временно мнозинство.

"Партиите нямат компас, нямат дългосрочна стратегия, а са потънали в злободневието. Държат се предизборно, а не отговорно. Изборите в САЩ са ветропоказателят, по който ще се нагласяват всички у нас. След 5 ноември нещата ще се изяснят. Президентът се върна в ролята си на арбитър. Не може да го обвиним, че следва някаква конюнктура или се поддава на натиск от различни посоки", коментира Тончев.

В дългосрочен план етническият елемент в ДПС ще надделее. В краткосрочен план Пеевски има много силни лостове, с които удържа позицията си, допълни още Васил Тончев.

Като "месия" засега се очертава единствено президентът. Ако чака да му свърши мандатът, ще изгуби много и ще пропилее огромна част от шансовете си, заяви Тончев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 4 седмици

Само на мен ли ми се струва, че това прилича на колониална администрация, която чака да види кой ще управлява в метрополията? Толкова е противно, но дори вече не го крият!

8

Хахаха

преди 4 седмици

След 5 ноември Радев ще почне да лобира за Ф16

7

USA-единствен полюс!

преди 4 седмици

Колкото и да се снишават комунистите, резултатът от изборите на 5-ти ноември няма да ги огрее, защото осъденият от съда за измами Тръмп няма да бъде избран за президент. Американският народ няма да избере криминални личности в политиката, както това става у нас. Бъдещето е на Свободния свят, а не на тираните.

fallback