Снимка: БГНЕС

Промените в Конституцията доведоха до политическа катастрофа, вече не говорим за криза. Това каза за БНР Румен Петков, председател на партия Алтернатива за българско възраждане (АБВ), бивш министър на вътрешните работи.

По думите му, в тази катастрофа "ни набутаха правни нихилисти и политически безбъдници".

"Този развой беше предопределен от правния нихилизъм на ПП-ДБ  и законодателни акции, които водят само до трусове. Имахме много ясна технология за назначаване на служебните правителства. С уродливите промени в Конституцията ограничиха възможните номинации за служебен премиер до 10. Политическата атака започна от същите политически безбъдници, които торпилираха Конституцията. Днес, ако някой отиде на тези консултации на хората, които торпилираха Конституцията, трябва да отиде с електрически автомобил, произведен в Ловеч. Тези хора ни вкарват от измама в измама", добави Петков.

"Фигурата на Калин Стоянов буди много въпросителни вече месеци наред. Същите, които сега не го харесват, го предложиха за вътрешен министър. Ако утре военнослужещите излязат и кажат кой искат да е министър на отбраната, какво ще правим", коментира той в предаването "Преди всички". Очакваме ли Пловдивската филхармония да изнесе концерти против или в подкрепа на министъра на културата", даде аналогичен пример Петков.

Попитан ще изпусне ли президентът Радев шанса си да направи партия преди да изчете мандатът му в президентството, Петков подчерта:

"Все се надявам, че ще престанем да търсим месии. От един месия до друг месия стигнахме до 60% неучастие в гласуването. Безумният ни изборен закон обяви гласуването за задължително. Подминаваме факта, че имаме безумен закон, който никой не променя и се извършва закононарушение, което не безпокои никого."

По думите на Петков, лявото е алтернативата. "Гражданите все повече ще разбират, че месията е пречка. Че търсенето на месия е губене на време и пари. Традиционна формация като широка, силна, консолидирана левица не просто е алтернатива, а бъдеще за България”, каза още Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase