Снимка: БГНЕС

"Въпросите как се стигна дотук и какъв е изходът от ситуацията са към човека, който доведе до това вчера - Мистър Кеш - Радев. Вчера Конституцията на България беше прегазена. Смятам, че този министър (бел. ред. Калин Стоянов) си върши работата изключително професионално. Миналите предсрочни избори бяха проведени много добре", заяви председателят на ДПС Делян Пеевски.

Той посочи, че днес е попитал Кирил Петков, в какво обвинява Калин Стоянов.

"Може да попитате г-н Петков, че той е довел Калин Стоянов, че той е лежал в една кола заедно с Петър Петров. И е лежал на една седалка като в сандвич".

И допълни:

"Ако Министър Кеш - Радев и другите политици се подиграят с един достоен полицай, лично аз ще го поканя да бъде водач на листата на моята партия".

Според него днешното събиране на членове на ДПС е нелегитимно.

"То ще е нелегитимно, защото няма кворум", обясни той. "Знам колко души ще отидат там, защото знам кои са дерибеите. Нормалните хора подкрепят мен."

"Почетният председател няма такива права, в момента, в който почетният председател (Ахмед Доган) и другият председател (Джевдет Чакъров) се опитаха да откраднат марката на ДПС, изгубиха своята стойност съгласно устава на ДПС, защото са нелегитимни. Тези хора трябва да попитат – г-н Доган, къде са 30-те милиона, които откраднахте от ББР? И като чуем този отговор, ще продължим разговора", заяви Пеевски.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase