Снимка: БГНЕС

Продължава конфликтът ГЕРБ, ДПС, в лицето на Пеевски, и президента. Не бих казал, че президента има право, така общо да отхвърля предложението на Горица Грънчарова. Това каза за БНР бившият служебен премиер Стефан Софиянски, който призна, че и той има проект на Конституция.

По думите на Софиянски, основният проблем пред страната, това е изпълнението на ПВУ.

"Основната дискусия, която обществото трябва да води, не е нито правосъдната система. Конституционният хаос и политическата обстановка са неприятни, но основното е, че икономиката ни не върви. Да търсиш решение на тези проблеми, седим и сменяме правителства и не си изкарват мандата, министрите не знаят, докога ще работят и това се отразява на ежедневието на всеки българин и държавен чиновник. Този хаос, безспорно резултат от конституционната реформа, вече се отразява на всички и при икономиката изключително тежко. Ние чакаме пари от Европа, но обвързани с реформи. Как да се направят като си един два месеца. Да не го говорим за НС, което се бърка във всичко", каза още той.

"С тази загадка - единият човек е президента, другият е Калин Стоянов, според мен единият трябва да отстъпи. Общият поглед показва, че е конфликтът е по оста Радев - Борисов - Пеевски. От едната страна са Борисов и Пеевски, от другата президентът Радев. Това е безспорно. Защо Калин Стоянов е изкупителна жертва? Не мога да преценя, но на мен ми липсва аргументацията за това. Кажи „не го искам Калин Стоянов поради това и това", коментира Софиянски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase