Снимка: БГНЕС

Оголи се позорната истина, че България е собственост на един човек – Делян Пеевски. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов след отказа на президента Румен Радев да подпише указ за назначаване на служебно правителство на Горица Грънчарова-Кожарева заради оставането на Калин Стоянов като вътрешен министър в него.

Според Костадинов Стоянов е този, който гарантира гласовете за председателя на ДПС и без него той би загубил 30 хиляди гласа.

Ако няма такова купуване на гласове, Пеевски няма да влезе в парламента. Бъдещото на България е заложник на оцеляването на Делян Пеевски. Горица Грънчарова – Кожарева е негов човек, заяви Костадинов в ефира на БНР.

Според него Конституцията, така както е направена от ПП-ДБ, забърква страната в тотална конституционна криза.

Има черна дупка в Конституцията и изборите могат да се отлагат до безкрайност, каза още лидерът на „Възраждане“.

Попитан дали ще се отзове на поканата за разговори от страна на ПП-ДБ в 12.00 часа във вторник, Костадинов съобщи, че Божидар Божанов му се е обадил един час, след като информация за такава покана е била разпространена в медиите.

Най-малкото, което е нужно ПП-ДБ е да проявяват инициативност, те сега трябва да проявят смирение. Нека да замълчат, препоръча Костадинов.

Възраждане ще помисли за такава среща, трябва да я има, но не по инициатива на ПП-ДБ, заключи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase