Снимка: БГНЕС

През страната ни минават войски и техника на различни членки на Алианса за участието си в различни учения. Превозът на военна техника и опасни товари касае не само помощта на Украйна, а целия внос и износ на българската отбранителна индустрия. Това каза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов от парламентарната трибуна.

"По темата със скандалния клип – не, не съм информиран. Същият клип не е разработен и обсъждан дори в ръководството на Информационния център, не е уведомена и дирекцията в Министерството на отбраната", каза Запрянов от трибуната по време на днешния парламентарен контрол.

По думите му, мерките, които са взели, са довели до до освобождаване на директора на информационния център.

Според Запрянов повишаването на общественото доверие към Въоръжените сили, както и на престижа на военната професия е основен приоритет в информационната и медийната политика на Министерството на отбраната.

Запрянов отговори на депутатски въпрос, отправен към него от народния представител от „Възраждане“ Златан Златанов, който поиска информация за това минават ли през Русе и Дунав мост опасни товари, включващи оръжие, бойна техника и взривни вещества, както и как се гарантира безопасността на живущите в близост до транспортните трасета.

Ресорният министър разясни, че Министерството на отбраната е предоставило военно-техническа помощ на Украйна, съгласно решението на парламента, включваща и опасни товари, но тя се превозва единствено с въздушен и железопътен транспорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase