Снимка: БГНЕС

Новият служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева и избраните от нея министри ще положат клетва на извънредно заседание на Народното събрание във вторник. Това съобщи от парламентарната трибуна председателстващият заседанието Йордан Цонев от ДПС.

"Вероятно ще има извънредно заседание във вторник, 20-ти август, за клетва на новия служебен кабинет, ако президентът издаде указа за това", каза Цонев.

Днес е последният работен ден на депутатите от 50-ия парламент, след който те излизат в лятна отпуска. Депутатската почивка ще е 18-дневна, като ще трябва да се върнат на работа на 4 септември.

Назначеният от президента Румен Радев следващ служебен премиер Горица Грънчарова получи от него срок до 19-ти август да представи състав и структура на Министерския съвет под нейно ръководство. За да може изборите да се проведат на 20-ти октомври, то новият служебен кабинет трябва да положи клетва пред Народното събрание най-късно на 20 август.

Юбилейното 50-то Народно събрание положи клетва на 19 юни, а народните представители имаха 40 работни дни. Проведениете заседание бяха 23.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase