Снимка: БГНЕС

Не знам дали президентът Румен Радев е "Мистър Кеш", нямам данни, но президентът има голям принос ние да изглеждаме зле в очите на света и това заради неговата геополитическа концепция. Това коментира да политическата криза у нас пиар-експертът Диана Дамянова в интервю пред БНР.

"Допълнителното омаскаряване на Радев не допринася много. Ние сме гнойна рана в Европа, която не провежда политиката, която твърди, че провежда и която НС е приело. България има външнополитически проблем и генерален вътрешнополитически проблем. Не знам как да го определя освен, че сме в дълбока криза", каза Диана Дамянова.

Според нея единственото, което са свършили депутатите в 50-ото НС е "решително да приемат един решително спорен закон за забрана на пропагандата на нетрадиционната сексуална ориентация в училище".

"Всичко останало е предизборна агитация. Абсолютно не е учудващо, че последната социология показва спад за гласуване, защото те използват НС като една безплатна трибуна и предизвикват разочарование със своите действия", категорична е Дамянова.

Пиар експертът оценява като обнадеждаващо предложенията на Бойко Борисов и Кирил Петков за определяне на силна личност, равноотдалечена политически за премиер, на който да се поставят няколко приоритетни икономически задачи и определен срок на работа.

А за предупреждението на Бойко Борисов, че ще има 8-и избори тя каза:

"Борисов се опитва да подтикне смислените политически сили в страната да направят предизборни заявки, за да има възможност да се отиде към компромисно почти коалиционно правителство."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase