Снимка: БГНЕС

Депутатът от “Възраждане” Ангел Славчев изказа разочарованието си, че Националният регистър за педофилите в България, който трябваше да започне работа в началото на месеца, към днешна дата все още не е създаден. Славчев посочи, че на 19 юли миналата година Народното събрание е гласувало закон да се направи такъв информационен портал.

Народният представител допълни, че Петър Петров от “Възраждане“ е отправил писмо до служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов, за да го пита кога ще започне да работи такъв регистър и отговорът е бил, че тепърва ще се създава широка междуведомствена група.  

Той се обърна към вътрешния министър с въпроса кое е по-важно - един сатиричен сайт да свалят за един ден или да се направи национален регистър на педофилите в България. Славчев посочи, че такъв информационен портал има във Франция, САЩ, Канада, Израел.

“За пореден път Народното събрание гласува закони, а държавната администрация не ги изпълнява”, възмутен е депутатът от “Възраждане“.

“Нашият призив е час по-скоро това да се направи, защото много добре знаем, че част от хората с нетрадиционна сексуална ориентация имат и склонност, това е по общи данни, и към педофилия“, коментира той и добави, че днес от 18:30 часа се събират пред Народното събрание да защитят нормалността и ценностите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase