Снимка: БГНЕС
fallback

Разбираме, че не трябва да ходим на осми или девети избори, но е факт, че партиите в това Народно събрание си нямаме доверие.Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков пред журналисти в парламента.

По думите на Петков, не е въпросът само да си говорят мило, а дали може да придвижат важните за държавата неща. Според него, възможен вариант е всички да се откажат от постове и министри и да се помисли за общественик, който да е равно отдалечен от партиите.

"Днес е такъв пример - готови ли сме да придвижим Антикорупционната комисия и да започне да работи по-добре? Готови ли сме да премахнем един човек, който две години си е затварял очите за кражба от 140 млн. лв. Ако сме готови - това е стъпка в правилната посока", коментира Петков.

"Антикорупционната комисия се е задействала вече сериозно с разследване на Вълка и заемът от 149 млн. лв. държавни пари, който е взел. Не виждаме никакво действие по другия подобен заем от "Булгартабак". Тук големият въпрос е защо Антикорупционната комисия може да работи по единия заем, а не работи по другия заем, който е с почти същия размер. За мен отговорът е ясен - Пеевски насочва към единия заем, но пази другия. Затова шефът на Антикорупционната комисия Славчев трябва да бъде премахнат, трябва да бъде разследване. Чух, че и Бойко Борисов е съгласен за разследване на Антикорупционната комисия. Ако наистина е "за" разследването на "Булгартабак" нека го покаже с действия", каза още Петков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 4 седмици

Киро работи за украйна ,овен че има канацки паспорт има украински ,подари 100 милиона на украинските фашисти ,сега вече готов да иде на фронта при зелето даде сражава)

45

Анонимен

преди 4 седмици

Бре ,ПП мушениците ,Стоянов е назначен от ПП за министър на МВР ,и сега плюят по него,явно и той знае кодовете на машините

44

Анонимен

преди 1 месец

Когато ПП излязат от политиката, тогава ще се върне доверието и парламентаризма в България. ПП са символ на корупцията, секта сътворена с лъжи, разпространяваща езика на омразата. Неспособна да управлява.

fallback