Снимка: Facebook

Предходният председател на ДПС Мустафа Карадайъ и депутатите от партията Сезгин Мехмед и Ахмед Ахмедов проведоха среща с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Срещата се е състояла в имението на "Росенец".

Със снимки от нея се похвали лично Мехмед в профила си във фейсбук.

Това е поредна среща на депутати, приближени до Доган, в черноморската резиденция.

След разцепването на партията и депутатите на Доган, и тези, приближени до председателя на партията Делян Пеевски, очакват свикването на заседание на Централния съвет, което да реши как да действа по призива на Доган за оставка на Пеевски и петима приближени ключови фигури в партията.

Според Устава на партията заседание на ЦС може да бъде свикано от членовете му, но и от почетния председател на партията (чл. 9), но това не се случва вече втори месец. Уставът гласи още, че отстранени депутати от ДПС автоматично напускат и мястото си в Централния съвет, като с това пропорциите на силите в него се нарушават.

По неофициална информация от партията на Доган ще изчакат указа на президента Радев за насрочването на предсрочните парламентарни избори наесен, и веднага след него ще свикат заседание на ЦС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase