Снимка: БГНЕС

Министърът на правосъдието Мария Павлова ще приеме да продължи да изпълнява досегашния си пост, ако новоизбраният служебен премиер Горица Кожарева-Грънчарова ѝ предложи на остане. Това каза министър Павлова в Благоевград, където откри нов офис на Агенцията по вписванията, предаде БГНЕС.

Досега институцията се помещаваше в сградата на бившия изчислителен център на ул. „Даме Груев“. От няколко месеца агенцията е на третия етаж в МОЛ "Благоевград", където допреди година бе Административният съд.

"Срещата ми с излъчената за премиер предстои. След като я изслушам, ще дам отговор. Винаги съм приемала предизвикателствата", каза Мария Павлова и припомни, че не за пръв път участва в служебно правителство.

"Не мисля, че ни пишат "Слаб 2" от Европа, тъй като с промените в Конституцията предстои отварянето на повече от 100 закона, които са част от реформите на правосъдната система и дейността на прокуратурата извън наказателното производство. Предстои много работа и с оглед на отменят текстове в Конституцията", посочи министър Павлова.

Според нея честата смяна на изпълнителната власт влияе върху това, че едни и същи закони не могат да стигнат до зала вече трети пореден парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase