Снимка: Bulgaria ON AIR

Консенсусна фигура за служебен премиер в този момент и с така действащите правила и Конституция е очевидно, че няма. Очевидно е, че сега действащият е човек на Пеевски и Борисов, което е ясно още от първия мандат. За двамата беше изгодно да продължи това служебно правителство. В последните 7-8 години водихме битка със задкулисието и с паралелната държава. Новите юнаци, които дойдоха и се назоваха ново ръководство, побързаха да ходят по тайни срещи. Това каза народният представител от БСП Христо Проданов в студиото на "Денят ON AIR".

Депутатът смята, че 50-то Народно събрание се е провалило, защото Пеевски не е позволил на Борисов да участва в разговори за правителство. И допълни, че ако президентът наистина е искал да има правителство, е могло да направи обща среща в търсене на допирни точни между партиите.

"Можеше да направи такива консултации преди раздаването на мандата. Вече е късно - какво ще коментира президентът с политическите партии?", попита Проданов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че е подигравка с хората да се ходи отново на избори. По думите му БСП ще направи всичко необходимо, за да се представи добре на предстоящите избори, защото са доказали, че са отговорна партия.

"Както поп Кръстю предаде Левски, така тези, които бяха най-близо до Нинова, я предадоха. Оттам започва да се нагнетява напрежение в партията", подчерта Проданов. По думите му лявото му може да бъде силно, когато има разговори и разбирателство, а не предателство.

Относно предстоящата предизборна кампания, Проданов каза, че партията ще излезе с предложения.

"Надявам се, че все повече ще разберат, че спасители няма. Спасението е в самите нас, да започнем да слушаме какво ни говорят политическите партии, да си правим изводи. Ако хората вярват на популизъм и празни обещания - ние няма как да го променим", поясни той.

Той засегна и проблемът с детските градини в София.

"2007 година, когато на междинните избори Борисов стана кмет на София, тогава му изгря политическата звезда. Тогава той обеща, че до края на мандата си ще реши проблема с детските градини. След него дойде Йорданка Фандъкова. Имаме 10 000 места недостиг на места в ясли и детски градини в София", добави Христо Проданов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase