Снимка: Bulgaria ON AIR

Депутатите гласуваха и въведоха дефиниция на "нетрадиционна сексуална ориентация". Народният представител от "Възраждане" Искра Михайлова обяви промените като "абсолютен успех". Според нея народните представители са се обединили, за да няма пропаганда в училище.

"Това беше огромно постижение за "Възраждане". Беше сложен консенсус, тъй като това е второ поредно НС, в което "Възраждане" внася законопроекта. Автор на който е Даниел Проданов", уточни тя в "Денят ON AIR".

Как ще се запази традиционното българско семейство?

"Традиционното българско семейство беше желано да бъде запазено от българските граждани. През последните дни имаше остра реакция на нашите сънародници по отношение на това, което се случи с откриването на Олимпиадата. През въвеждането на това определение ние въвеждаме европейска практика. Показахме, че все още има нормалност. С мнозинство се приеха текстовете", коментира Михайлова пред Bulgaria ON AIR.

Защо отново стигаме до избори?

"В началото на свикването на НС ние от "Възраждане" предложихме една теза. Имаше възможност да се потърси мнозинство, което да изолира ГЕРБ-СДС и ДПС от разговорите за правителство и от властта. Сметката не излезе. Всички разговори, които се проведоха, са протягане на ръка, търсене на общ език, но няма как да има мнозинство", смята тя.

Според Михайлова датата за предстоящите избори не е от значение, тъй като така или иначе те ще се проведат.
Депутатът сподели, че ако “Възраждане” бяха получили третия мандат, щяха да търси диалог с всички, които искат да говорят за съставяне на правителство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase