Снимка БГНЕС
fallback

Румен Радев започва разговори с хората, които влизат в така наречената от него "домова книга". По закон той трябва да избере служебен премиер сред имената в нея.

Председателят на парламента Рая Назарян вече официално му отказа.

Президентът вече е звънял на подуправителя на БНБ Петър Чобанов, пише "24 часа". Самият Чобанов потвърди, че двамата за разговаряли, а на въпрос дали е приел да бъде служебен премиер той отговори така: "Това не е приоритет в кариерното ми развитие, но има определени хипотези, при които бих обмислил предложението.

Ако установя, че се появяват екзотики, които заплашват финансовата стабилност, фискалната стабилност и пътя на България към еврозоната, заплашват държавата, тогава бих приел".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

Малко за политика

преди 1 месец

На мястото на Радев бих събрал всички от "домовата книга", ще им раздам по една топка с номер и ще ги завъртя в машината с която се избират числата от ТОТО. На когото топката излезе първа той ще е премиер. Ако се откаже, се избира вторият и т.н. Достойно изпълнение за абсурдната промяна на конституцията за избор на служебно правителство, която сътвориха ПП-ДБ-ГЕРБ-ДПС.

82

Ангелина

преди 1 месец

Петър Чобанов ,ще "приеме" ,ако Пеевски му нареди,за да не изпусне нещо от "координираните " от него процеси - "отвън". Преди същия, не не съгласи, защото всичко беше под пряк контрол на ГЕРБ/ДПС и компания с ръководен фактор "въглена" на държавата,който унищожава всичко ,до което се докосне.Сега този ,който им пречеше в БНБ е отстранен и продължават напред по "отстрелване на дивите зайци".

81

Анонимен

преди 1 месец

предишния път след срещата си с президента Чобанов заяви, че би приел да стане премиер, ако президентът го избере, без да поставя никакви условия

fallback