Снимка: БГНЕС

Общ преглед

"Има такъв народ" върна папката с неизпълнен трети мандат, което сложи точка на усилията за съставянето на редовен кабинет. Така страната отива на поредни предсрочни избори, които ще бъдат седми поред.

Благодаря за усилията да оползотворите успешно третия мандат в сложна политическа обстановка. Спиралата от избори без резултат продължава да се развихря, и отключва редица деструктивни процеси - блокаж на редица институции, както и съмнения в парламентаризма като форма на функциониране на държавата. Решението на тази криза е в ръцете на политическите партии, от които всички очакваме да разберат, че основите на успешна коалиция се коват не след изборите, каза Радев.

Апелирам за съдържателен политически дебат и честна игра в следващите седмици, иначе сме обречени да повтаряме процедури, в които все повече хора не виждат смисъл, каза още Радев.

ИТН от своя страна, благодариха на президента за връчения трети мандат.

"Ако има някакъв позитивизъм, ние разговаряхме с всички политически партии. Имаше разговори между всички политически субекти в този парламент, които най-вероятно ще бъдат и в следващия. Това е една добра основа следващият път да не изпаднем в същата ситуация. Връщаме мандата неизпълнен", каза още Тошко Йорданов.

Рая Назарян е единственият потенциален кандидат за премиер, с който не съм говорил. Ще я поканя още днес на разговори. С всички други вече съм говорил, но ще ги чуя, за да видя има ли промяна в тяхното становище, каза още Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар