Снимка: БГНЕС

Ако президентът Радев ми предложи отново поста, ще го приема заради целия екип, с който работим. Виждате - няма от какво да се срамуваме. Организирахме прозрачни и честни избори, каквито не е имало до този момент. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев на брифинг в Министерския съвет.

Той подчерта, че успоредно със задълженията за провеждането на честни избори служебното правителство се справя и с текущите проблеми, които се появяват.

"Първият, който бих сменил, е министърът на външните работи", заяви Главчев.

Той подчерта, че целият му екип си върши работата прилично. „Да не забравяме, че организирахме избори честни и прозрачни, каквито не е имало до този момент. Ако някой има нещо друго да каже по темата, съм готов много да споря не само аз, а и всички, които работим“, каза Главчев.

Служебният премиер припомни, че основната задача на неговия кабинет – освен подготовката на честни и прозрачни избори, е "да запазим европейския път, който е поела България“ от над 20 години. „И това смятам, че направихме. И последното е да решаваме проблемите, които възникват във времето на нашия мандат, и мисля, че и това направихме“, допълни той.

Попитан за коментар относно законопроекта, внесен от ПП-ДБ, за промени в Закона за Сметната палата, който предвижда парламентът да избира заместниците на председателя на Сметната палата, той обясни, че не би влизал в работата на друга власт, а именно законодателната. „Народните представители имат своето право да внасят всякакви законопроекти. Не е работа на МС и на министър-председателя да дава оценки на законопроектите, внесени в НС“, каза още Главчев.

По-рано днес председателят на Народното събрание Рая Назарян отказа да е служебен премиер.

Пред Радев тя е препотвърдила отказа си, като нейното обяснение е, че ярки политически фигури няма да допринесат за добрия диалог между партиите, нито ще повишат доверието в политическия процес.
 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase