Снимка: БГНЕС

Служебният кабинет с министър-председател Димитър Главчев не действа като такова, а по-скоро е правителство на Делян Пеевски и Бойко Борисов. Коментарът на на бившият министър на правосъдието Атанас Славов пред БНТ.

Подобна зависимост той определи като корупционен риск. "Ние винаги сме се противопоставяли на модела Пеевски. И да - служебният кабинет на Главчев се оказа на ДПС-Пеевски”, категоричен беше Славов.

Според Славов, сегашният министър на вътрешните работи Калин Стоянов се “отчита пред ГЕРБ и ДПС”. "От друго място получава своите разпореждания. Не от легитимния орган МС и премиер".

Атанас Славов се спря и на петъчната среща, на която ПП-ДБ не бяха поканени и я определи я като "градска легенда".

"Срещата от петък между различни политически сили е някаква градска легенда. Аз няма как да коментирам легенди, още повече, че нито знам за тази среща, нито съм участвал в нея”, сподели Славов.

"Най-нормалното нещо за политиците в парламента е да разговарят, да имат диалог. Дали и каква точно среща е имало да кажат участниците в нея". По думите му има сигнали за възстановен диалог, независимо от това колко емоционално отстояваш своята позиция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase