Снимка: БГНЕС
fallback

Разговорите за реализиране на третия мандат продължават със срещата на ИТН с “Възраждане”. Двете преговарящи партии откриха припокриване по темата с референдумите, но има различия за членството в НАТО и военните бази на съюзниците у нас. Срещата продължава вече втори час.

От ИТН допълват, че в лицето “на Възраждане" виждат реален партньор, с много общи съответствия в сферата на  енергетиката, референдумите, образованието и здравеопазването, допълва БНР.

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов заяви, че гледат на третия мандат повече като на национална отговорност, а не като на партийна задача.

"Просто отговорността е на парламента да постави първите крачки за излизане от тази криза. Няма на кой и зад който да се скрием, няма кой друг да обвиним. Включително резултатите от изборите са такива, каквито са благодарение на неработенето на депутатите за национални цели, а за някакви лични партийни пристрастия, като се опитваме в тези срещи да надскочим партийните си цели и да търсим общите неща".

По отношение на избора на главен прокурор, от ИТН искат пряко избиране, а "Възраждане" - пълното му премахване.

"За това, което ни различава, като вие все пак сте на принципа, който и ние казваме, че при това, което ни различава - да питаме българския народ и той да се произнесе. Ние нямаме проблем, ако българския народ се произнесе и каже "да влезем в еврозоната" веднага, ни ще влезем, защото това е гласа на народа. Ако каже българският народ, че няма проблем да останем в НАТО - ами ще сме в НАТО. Или като каже, че трябва да имаме военни бази - ще има бази”, каза депутатът Цончо Ганев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 1 месец

Не! Аз не подкрепям Възраждане,ако подкрепи ИТН! Сценаристите на Слави!! ИЗБОРИ!!!

17

Анонимен

преди 1 месец

до 9, ти наистина ли мислиш, че някой ще се спусне да помага на България ако имаме проблеми, ЕС при спора с Македония взеха нейна страна като ни нарече фашисти, сега защитават всъщност Гърция, защото тях няма как да ги нарекат фашисти

16

Анонимен

преди 1 месец

ИТН отзад напред ли ги почват, Възраждане май ще спрат процеса

fallback