Снимка: БГНЕС

Група провалени политици са опитват противоконституционно да блокират избора на нов главен прокурор, пазейки (Борислав) Сарафов, за да потулва скандалите и гейтовете им. Това заяви Делян Пеевски, съпредседателят на ДПС, по повод внесен в деловодството на Народното събрание законопроект за изменение на Закона за съдебната власт.

В съобщението на пресцентъра на ДПС се посочва, че законопроектът е с вносители: Кирил Петков, Надежда Йорданова, Николай Денков, Асен Василев, Божидар Божанов, Лена Бориславова.

Пеевски посочва, че "те са готови да нарушат Конституцията на България (за пореден път) и да пренебрегнат решенията на Конституционния съд, само и само удобният за тях изпълняващ функциите главен прокурор Борислав Сарафов да запази на поста си".

"Целта е вечен главен прокурор на България - Сарафов", твърди Пеевски. Според него по този начин вносителите на въпросния законопроект "изпълняват волята на политическия си кръстник" и визира президента Румен Радев.

По думите на Пеевски доказателството са скандалите с пудели, пачки, за "схемите на мистър Кеш - Радев", "схемите с Лукойл" и "ала-бала с президента". Пеевски заявява, че всички корупционни, вредни за хората практики ще разобличи до край.

По-рано днес Делян Пеевски представи пред медиите в парламента списък на “касиерите” на "мистър Кеш Радев" и "Копринков" в енергетиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase