Снимка БГНЕС

„Боли ме, че най-важният ми гласоподавател се изказва така за мен, но животът е тежък, така че ще трябва да свикна. Но взимам си бележка, все пак г-н Борисов е гласувал за мен и неговото мнение е от изключителна важност в политиката на моята администрация, така че му благодаря, че е конструктивен критик и обещаваме, че ще се справяме все по-добре". Така коментира кметът на София Васил Терзиев казаното от лидера на ГЕРБ в парламента.

Борисов заяви: "Сега бяхме свидетели на една между семейна свада между коалиционните партньори ДБ и БСП. Подкрепям ген. Атанас Атанасов за Георги Йорданов, но искам да се разграничи от внуците на мракобесната ДС, на висшите ешелони на ДС". И уточни, че има предвид Васил Терзиев.

"Който махна главния архитект на София и със същите трикове на ПП сложи една жена, която не познавам, но хем е главен архитект, хем не е, защото за тази длъжност трябва конкурс. Затова призовавам Атанасов да се разграничи от този кмет, защото другото е много двоен аршин", допълни още Борисов. И допълни, че за това време нищо не е било направено в София. Градът стои така, както го оставихме ние, каза той.

Заседанието на СОС пропадна

Междувременно днес пропадна извънредното заседание в СОС заради липса на кворум.

"Поставихме рекорд по най-кратко заседание по толкова важна тема. Оказва се, че почивката в Гърция е доста по-важна от въпроса за това как ще се управляват най-важните общински дружества, през които минават милиарди. Разбираемо е, все пак колегите са фокусирани върху проблемите на София, така че им е простено, че избраха пясъка, слънцето и фрапетата, вместо да дойдат и да минем отново през дискусията за назначенията, които са много политически", каза Терзиев.

„Докато повечето назначения са политически, а не професионални, не на базата на компетентност, не на базата на умения да управляват тези толкова важни активи за града, тези дружества вместо да носят пари за бюджета на София, ще бъдат едни дупки, които ние трябва да пълним с нашите пари“, каза Терзиев.

Столичният кмет добави, че борбата с „това решение, което е изключително вредно за софиянци и което ще има дългосрочни последствия“, продължава.
„Разочароващо е, че за пореден път за големите теми няма интерес. Има удобно мълчание, има епизодични коментари по Фейсбук, но няма присъствие и няма отдаденост за решаването на проблема на града“, подчерта той.

Терзиев е категоричен, че за него и екипа му това е ден пореден, в който ще продължат да защитават интересите на софиянци и на това как се управляват техните пари, защото това е много голям ресурс и отбеляза, че това как се управлява, има отношение към живот на всеки един софиянец. Столичният кмет заяви, че оттук нататък „следва борба докато имаме инструменти да я водим“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase