Снимка БГНЕС

Идеята за лявото обединение не е слизала от дневен ред и сега на Бузлузджа бе направена важна крачка напред. Гоненията вече са в миналото, слагаме точка и забравяме. Вярвам, че обединение ще има, казва бившият президент и лидер на БСП Георги Първанов в интервю за "24 часа".

Той дава пример с последните избори в София: "Консолидирахме се в движение и бяхме твърде близо до победата." Първанов съжалявал, че Ваня Григорова не се е присъединила към обединението на левите. "Там очевидно има някаква лична обида, огорчение, то е взаимно с част от временното ръководство на БСП", смята Първанов.

"Все пак се надявам, че г-жа Нинова ще остане вярна на моралния си ангажимент с подадената оставка и няма да пречи, по-скоро даже би съдействала. Защото е важно да остане не в тъмната част на историята на БСП", коментира бившият лидер на БСП обединението на левите сили.

Първанов е на мнение, че президентът Радев би сгрешил, ако извади някой малък проект, малка партия, с която да върви напред в сегашната политическа ситуация. "Твърде рано е."

Според Георги Първанов на всяка цена трябва да бъде излъчено правителство в следващия парламент: "Другото просто би било ужасно. Народът ще трябва да ни подгони с тоягите. Защото такова чудо не е било не само в българската, но и в световната политика".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase