Снимка: БГНЕС
fallback

Партия "Има такъв народ" получи съгласие за подкрепа от депутатите от разпадналата се група на "Величие" около бившия ѝ председател Николай Марков, ако се стигне до съставяне на управленска програма и гласуване на правителство с третия мандат.

По това, което колегите от „Има такъв народ“ изложиха като техни приоритети, имаме припокриване по нашите основни големи теми, които бяха обект и на нашата предизборна кампания за този парламент, заяви Виктория Василева след срещата.

На въпроса постове в кои министерства ще искат, ако мандатът бъде реализиран, Василева отговори: „Така като ни гледате дали ще искаме министерства според вас? Като какви да искаме министерства? Даваме подкрепа за политики, не даваме подкрепа, за да участваме лично ние персонално във властта. Това, че някой тиражира точно обратни хипотези, да си ги защитават те с аргументи, които намерят за добре.“

В заключение Василева отново подчерта, че тя и колегите ѝ подкрепят политики, които са полезни за България и за българските граждани, а колко време ще останат в парламента, не е основната им тема.

Двете формации одобриха предложението на ИТН за ограничаване на правомощията на главния прокурор, неизпращането на български военнослужещи във военни конфликти, преразглеждане на Зелената сделка и запазването на базови енергийни мощности.  

Независимите депутати предложиха и срещнаха подкрепа за спешно изграждане на Единен център за управление на кризи към Министерство на отбраната, спиране на т.нар. "джендър пропаганда" и пълна забрана за изграждане на соларни паркове върху земеделски земи.

Според председателя на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов от получената подкрепа зависи дали евентуален редовен кабинет ще има пълен 4-годишен мандат или ограничен:

"Най-правилното е да има 4-годишен мандат. Ако има непреодолими различия между някои партии, но все пак има осъзнаване от някои партии, че от кризата, в която се намираме, трябва да започнем да излизаме, тогава може да се направи по-кратка програма в срок година или две, в която да се решат най-належащите неща, по които има консенсус. И тогава прозорецът може да бъде по-къс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Алито от София

преди 1 месец

Какво ли не би дал този дебелак Марков за да си остане депутат, що следващите избори не вярвам величие да го имат 4%,но трябва да има разследване на лидера и Михайлов

58

Анонимен

преди 1 месец

Партия на избягалите пациенти от др Гълъбова!

57

ФейкПолковник Марко

преди 1 месец

И Дарин неговият любовник и бивш колега от разузнаването който му разузнава само халката на дебелия вуйчак

fallback