Снимка: БГНЕС

“С частичното, на парче, взето решение, Конституционният съд за пореден път се демаскира и показа, че първо не е конституционен, а антиконституционен съд, и второ, че е частна собственост  – тази институция трябва да се закрие”, каза Костадин Костадинов от “Възраждане” по повод решението на КС за промени в основния закон на страната.

Костадинов каза, че с това съдебната реформа е отишла в кофата за боклук. Това, по думите му, не е изненада, защото “нескопосано направена и предварително бяхме заявили, че ако КС разсъждава в полза на закона, няма как тези промени да останат”, продължи още Костадинов.

Депутатът продължи с нападките и каза, че Конституцията ни вече е “поругана”.

“През годините виждахме, че се борят две лобита за овладяване на съдебната система – от една страна, Пеевски, който я притежава в момента, от друга – лобито около "Продължаваме промяната-Демократична България" и Прокопиев, който пък искаше  да овладее системата“, каза Костадин Костадинов.

Съдебната реформа действа повече от половин година, да сме видели някакъв ефект в работата на прокуратурата, на съдилищата, попита той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase