Снимка: БГНЕС
fallback

“Имаме вече доказателства, че Конституционният съд вместо да е независим и равно отдалечен от всички, е политически овладян, защото частта със служебните кабинети остава”, изказа коментара си Тошко Йорданов от ИТН във връзка с решението на КС.

Според Йорданов Конституционният съд не може да вземе решение дали е правилно или не и съдебната реформа отпада, защото двама от съдиите са политически назначения и то точно от периода, когато са се правили  промените в Конституцията.

"Още тогава казахме, че съдебната реформа е кьопаво изпълнена. Ние не случайно сме я атакували. Тя е лошо направена, лошо реализирана и част от нещата не са в правомощията на обикновено Народно събрание", коментира Тошко Йорданов.

Най-лошото в случая, допълни депутатът от ИТН, е, че КС е вече е политически орган, който прави лоши промени, които са във вреда на цялата държава. Той допълни, че държавата ни вече няма независим орган.

На въпрос от кои партии е овладян съда, Йорданов посочи партиите от "сглобката" - ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС. “Проблемът е, че половината от сглобката излязоха глупаците в сглобката, защото другата половина ги надигра и  подигра. Това, което предложиха ПП-ДБ в частта със съдебната реформа беше отхвърлено с шут, нещата, които уреждат ГЕРБ, остават”, каза  Йорданов. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Desabakuka

преди 1 месец

От коментарите по форумите ли трябва да се разбира че новата конст-съдийка чака чавес от прасето. Сополя трябва да се замисли за по-сериозна стратегия за да се сбори с този ален-делон на ориента

13

БАНко

преди 1 месец

ОТНОВО ОПОЗОРИХТЕ БЪЛГАРИЯ !!!

12

Анонимен

преди 1 месец

до 1, много ти е мъчно за нинова и христо иванов, който сам признава - хората не ни искат

fallback