Снимка: БГНЕС

За съжаление има загинал след вчерашните взривове на складове за фойерверки край Елин Пелин. Това е настаненият в "Пирогов" 49-годишен мъж, който беше с 35% изгаряния, но е бил силно обгазен. Това обяви вътрешният министър Калин Стоянов на извънреден брифинг от Елин Пелин.

Днес хеликоптер на армията ще облети периметърът, дронове с термокамери продължават да следят обстановката. Активното горене продължава, съобщи служебният министър Калин Стоянов. "Добрата новина е, че складът, в който има 2 тона тротил, не е засегнат. Има много силно горене в центъра на складовата база."

Допускаме, че вътре в складовете е синът на собственика, информира Стоянов. По информация на МВР вътре в складовете има двама души.

Най-рано 24 часа след последния гърмеж ще започнат действията, отбеляза Стоянов.

Калин Стоянов се възмути на коментарите на кмета на община Елин Пелин, който разкритикува действията на МВР. По думите на вътрешният министър той бил в Гърция, откъдето коментирал ситуацията.

"Съветвам го да продължава да си пие узото там, да се маже по-често със слънцезащитни мазила, да ни остави да си свърши работата. И нека да не си нарушава почивката с всичко, което се случва тук."

Тук предстои едно дълго и тежко разследване от страна на Националната следствена служба, каза още Стоянов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase