Снимка: БГНЕС
fallback

Депутатите все пак стигнаха до консенсус и ще почиват две седмици през август - от 17-ти до 31-ви. Такава редакционна поправка направи Георг Георгиев от ГЕРБ-СДС при обсъждането на предложеното от Тошко Йорданов проекторешение за отмяна на лятната ваканция на депутатите от 1-ви до 31-ви август.

"За" гласуваха 127 народни представители, "против" 50, въздържали се - 0.

Решенинето с приетата редакционна поправка подкрепиха 122 депутати, против бяха 51, а един гласува с въздържал се.

В последните дни депутатите влязоха в полемики заради ваканцията и дали да има такава или не. Според Правилника за работа на Народното събрание институцията е "във ваканция от 22 декември до 10 януари, 10 дни по Великденските празници от Велики петък включително, и от 1 до 31 август ежегодно". / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Мен

преди 1 месец

Почивка ? Държавата гори ! Каква почивка ? Хората са без дом ? Те от какво се умориха ?!? Да почиват като нас 20 дни годишно ,но ние поне работим за разлика от тях !

22

от какво се умориха

преди 1 месец

Нищо демократично няма в това тази сбирщина сама да си гласува заплатите, облагите, и ваканциите. Най- демократично е ние данъкоплатците и техен работодател да им ги определя или поне някакъв контролен орган.

21

Анонимен

преди 1 месец

с каква политика приключват. в нормална държава, от които в света не остнаха много, тези двамата отдавна щяха или да са провесени с главата надолу или да са в тъмница на *** сух хляб и паница *** вода до края на мизерните си дни. дупнишки бисексуален мангалоид и изгората му мустакатата еугленка. едвам сричат на български и двамта, дайте да му видим дипломата от харвард на това менте.

fallback