Снимка: БГНЕС

“Вече страдаме от разломите в ДПС, защото не беше гласувано това правителство”, сподели бившият вътрешен министър Румяна Бъчварова. Според нея това е само началото на негативните последици, които предстоят. Бъчварова е на мнение, че този конфликт ще узрее и ще влезе по вертикалата, за да стигне и до местната власт.

“Предстои да видим до каква степен това неправомерно използване на властта, за което говори Ахмед Доган, се е развило в други структури на държавата – превземането на държавата и управлението по механизми, които са или успоредни, или невидими за публиката, но не са тези, които трябва да бъдат“, допълни тя пред bTV.

Бившият ни посланик в Израел сподели, че шансовете за съставяне на правителство с третия мандат никак не са големи. За реализирането му обаче водеща роля играе и президентът.

“Смисълът на третия мандат е противоречия, които има между политическите сили, да се опитат да бъдат изгладени и да се намери национален консенсус. Такъв процес обикновено се лидира от президента. Не може една партия с много ниска подкрепа да доминира и да проведе тези доста сложни преговори”, на мнение е Бъчварова.

По думите ѝ нито БСП, нито ИТН биха могли да съставят правителство.     
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase