Снимка: БГНЕС

Председателят на ПГ на “Има такъв народ” Тошко Йорданов коментира, че партията им е най-подготвена за третия мандат и е най-логично той да им бъде връчен. По думите му част от партиите в този парламент имат решение на националните си органи да не работят с БСП.

“Ако ще се прави сериозен опит с третия мандат, е логично той да отиде при ИТН”, коментира Йорданов, уточнявайки, че ще изпратят покана за разговор с всички, включително и на независимите депутати.

Относно доклада за митниците, внесен от председателя на ДПС Делян Пеевски в прокуратурата, Йорданов, като председател по казуса на временната комисия в 49-ото НС, посочи, че той лично го е дал в прокуратурата преди около два месеца, защо там не правят нищо.

Любопитното в комисията беше, че има “обосновани съмнения и затова и в прокуратурата да проверят доколко бившият вътрешен министър Бойко Рашков и бившият финансов министър Асен Василев са покровителствали този канал, “защото излязоха достатъчно ясни информации, че тези двамата, които евентуално са се занимавали с този контрабанден канал, са били в МВР като вкъщи“, припомни Йорданов.  

Според него акад. Николай Денков може да си говори каквото иска, но има едни снимки на един пудел с едни пачки.

“Това разбира се не е корупция, хората са се събрали да се замерят с евро. Това са приятелски взаимоотношения. Сигурен съм, че вие като се съберете с роднините, взимате пудел, слагате там няколко милиона евро, започвате да се биете по главата с тези пачки. Това е нормално човешко забавление“, коментира с ирония Йорданов. Той обвини Денков, че е фалшив, а не истински академик, обявен за такъв от някакво НПО.

“Когато корупцията е при тях, те се правят на гламави“, обобщи Тошко Йорданов.

За назначението на Николай Ненчев за временно управляващ посолството ни в Украйна Йорданов смята, че служебният кабинет е заобиколил закона. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase