Снимка: Bulgaria ON AIR

Лидерът на "Изправи се.БГ" Мая Манолова заяви, че е крайно време лявото да започне начисто и да се обедини на фона на разпадащите се големи партии, разцепеното ДПС, новите партии, които още невлезли и вече се самоприключиха.

В студиото на предаването "Денят ON AIR" Манолова каза, че това е огромен шанс както за лявото, така и за обществото и цялата политическа система.

"Със своята разпокъсаност, левицата доведе до управление псевдодесни и либерални формации, които със своите експерименти докараха държавата до катастрофа. Ние сме пред най-голямата политическа криза - шест избори за последните три години, силно фрагментиран парламент, разпадащи се партии и нулево доверие на хората в партийния елит", заяви Манолова пред Bulgaria ON AIR.

Според нея не е нормално в най-бедната държава най-голямата лява партия да е пета в парламента, а останалите леви партии дори да не влизат в него. Една от причините според Манолова е, че лозунгите са си останали такива.

Тя подчерта, че не може човек да говори за това как никога няма да работи с Борисов и Пеевски, а в крайна сметка "да влезеш в парламента и да прегърнеш двамата".

"Нинова дирижираше авторитарно ситуацията в най-голямата партия и изобщо в цялото ляво", коментира гостът.

Манолова сподели, че е време за обединение на лявото.

"Лявото започва силно и ще даде пример и на дясното, и на центъра и на цялата политическа система как трябва да се прави политика, как може да се направи обединение и как лявата сила може да стане водеща", заяви събеседникът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase