Снимка: БГНЕС

“Никога не съм работил с Николай Ненчев, така че няма как да коментирам неговите качества, не съм участвал в процедури, в които да съм го предлагал”, каза Николай Денков по повод назначаването на Ненчев за временно управляващ посолството на страната ни в Украйна.

По-рано днес държавният глава Румен Радев призова Министерството на външните работи стриктно да спазва Конституцията и установените процедури по определяне на ръководителите на българските посолства в чужбина. Позицията беше изпратена до медиите от прессекретариата на президентската институция, припомня БТА.

Радев посочва, че по време на правителството „Денков-Габриел“ настойчиво му е било предлагано да назначи за български посланик в Украйна Николай Ненчев.

“Категорично отказах, тъй като въпросният кандидат не притежава необходимите професионални качества и подготовка за този важен пост“, посочва Румен Радев.

Служебният премиер Главчев как, че процедурите по назначаването на Ненчев за временно управляващ посолството на България в Украйна са спазени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase