Снимка: БГНЕС

Напрежението във всяка партия, особено когато има сериозна парламентарна група, е знак, че в политическия живот има напрежение и промени. За нас това е възможност - след големия успех на ДПС на изборите за 50-ото НС, не мисля, че ще го повторят в следващия парламент. Това каза в предаването "На фокус" по Нова тв бившият председател на парламента и кандидат за премиер от ГЕРБ - СДС Росен Желязков.

По думите му това е възможност за силните партии да работят в смесените райони.

Желязков заяви, че ГЕРБ е единствената стабилна партия в момента. Нямаме вътрешна динамика на противоречие, нито лидерски проблем, нито неудовлетворени амбиции на кандидати. В ГЕРБ върви процес на подмладяване, на по-голяма експертност. ГЕРБ стана доста по-смирена партия, каза още бившият шеф на парламента.

По отношение на ПП-ДБ той заяви, че винаги са изповядвали с тях общи евро-атлантически ценности.

От "Продължаваме промяната" ПП не приеха тези на "Демократична България", че е нужно да се разговаря. Не сме разговаряли с ПП, нито с коалицията, а само с "Демократична България". Самият Денков казва, че те имат различия с ПП по отношение на методиките. А това беше една от тях - тези, които имат общи методики, да седнат да разговарят.

По думите му в този парламент единствената възможност е била правителство на малцинството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase