Снимка: БГНЕС

Николай Марков определи разпада на парламентарната група на "Величие" и раздорите в ДПС като здравословен процес.

"Аз съм човек, който не се управлява по телефона и когато съм поел ангажименти да бъда народен представител, аз представлявам народа, а не някакви други олигархични интереси", заяви той пред БНТ за проблемите във "Величие".

И допълни, че не е член на партията, макар че е бил обявен за неин председател и призова въпросите оттук нататък да се отправят към Албена Пекова или "който представлява тази организация".

Марков заяви, че действията, които е извършвал, докато е бил в парламентарна група, са били изцяло в полза на българската държава и нация.

"Аз свърших моята работа перфектно. Президентът каза - вие объркахте парламентарната аритметика и това е най-хубавото нещо, което чух".

На въпроса дали ще се яви на нови избори със собствена партия, Марков отговори, че вероятно няма да има техническото време. Намекна обаче, че има различни варианти да се яви с друга партия, но не пожела да навлезе в подробности, защото не иска да му се случва "още от същото".

Николай Марков коментира и забавянето си в първия ден на парламента, когато не успя да се закълне като депутат. Макар преди да беше заявявал, че над него е оказван натиск с компромати, за да подкрепи кабинета на ГЕРБ-СДС, днес посочи, че забавянето му нямало общо с "големите процеси".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase