Снимка: БГНЕС

За нас тези избори трябва да бъдат последни за следващите години. Повече компромиси не бива да се правят с народа, с обществото и политическата система, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на регионалната академия на младежката организация на партията в Пловдив.

Борисов каза, че трябва да бъде направено така, че да има правителство след следващите избори и, ако другите колеги са отговорни, и за тях изборите трябва да са последни.

"Трябва да седнем и да се разберем – ако съм втори, отивам и подкрепям първия, ако съм първи, искам подкрепа от втория и третия. Не може петият, шестият и седмият да диктуват политиката. Това не е демокрация", заяви лидерът на ГЕРБ.

Той се обърна към политиците от другите партии да не преминават червената линия на езика, "защото това, което казвате сега, е страшно разделение след".

Ние не сме самохвалци, ние не сме самовлюбени. Ние сме ГЕРБ, които вършим работа. Нашият път е в дясно, консерватизъм и християнство. Това, което са традициите на ГЕРБ, каза още Борисов.

По време на форума той се спря подробно на политическата ситуация в страната и отбеляза, че ГЕРБ-СДС са желаели да съставят правителство.

„Партията го желаеше и не случайно победихме с над 11%. В същото време партиите в парламента се опитваха да си демонстрират егото над нас. Ние поехме цялата отговорност, целия риск на управление и поискахме подкрепа от колегите от ПП-ДБ. Искам добре да се отбележи, че месеци преди изборите ГЕРБ отказа подкрепата на ДПС. Ние заявихме, че коалиция с тях няма да правим. Изпълнихме този ангажимент“, каза Борисов.

Той се надява, че ако има следващи избори, а те ще ги има, ПП-ДБ да не проявяват ехидност. „Те всъщност имат по едно правителство със Слави и мен. И когато нас ни няма, те връщат мандата. Защо трябваше да се подсмихват ехидно“, попита лидерът на ГЕРБ и добави в живота всичко се връща. „Разпадането на ДПС направи служебно ПП-ДБ втора политическа сила и видяхте в каква изолация изпаднаха“, заяви още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase