Снимка: БГНЕС
fallback

“Не виждам как по-рано можехме да свикаме съвет за национална сигурност. Не сме спирали да работим от началото на стихията”, това заяви служебният премиер Димитър Главчев. “Изключително постижение е че при такава стихия няма човешки жертви, защото по-голяма ценност от човешкия живот няма”, каза Главчев.

Още следващата седмица в ресорните комисии ще се конкретизира какво е нужно за да бъде подобрено оборудването за хората на терен.

Другата мярка е по посока обезщетяване на пострадалите от стихията.

Людмила Петкова, финансовият служебен министър, заяви, че пострадалите ще бъдат компенсирани. “МФ изготвя програма за компенсиране, възможни са няколко източници като част от основното ще бъде чрез преструктуриране на разходите от бюджета, кабинетът всяка седмица ще предоставя отчет пред НС за предприетите действия, ще се предприеме закупуването на летателна техника, ще се направи отчет и за предоставените 170 млн. на МВР”, обясни Петкова.

“Преди около два часа се проведе заседание на Съвета по сигурността към Министерски съвет. Всички, които бяхме на това заседание, останахме с добри впечатления от тона, при който премина. Нищо общо нямаше с този в Народното събрание”, обясни премиерът.

Той обяви, че всички са се обединили около поздравленията и благодарностите към пожарникарите, военните и доброволците, които са на терен.

“И за организацията нямаше много различни мнения, по функционирането на цялостната дейност, която е извършена от всички органи на изпълнителната власт”, увери служебният премиер и добави, че с пълно съгласие се е взело решението комуникацията между МС и НС да продължи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 1 месец

Кабинет Неудачников.

53

Анонимен

преди 1 месец

Изключително постижение е, че такова фашистко правителство откара повече от 2 месеца! Спрете да слезем.

52

И как го

преди 1 месец

Постигна това постижение бе, ***?

fallback